Nieuws

Andrew Powell and attendees at DS Smith Grenaa.

Technische training over roterende stansvormen bij DS Smith Grenaa

Andrew Powell, Technisch Sales Manager bij PolyMX, heeft het genoegen gehad om een training te kunnen geven bij DS Smith in Grenaa. Het doel van deze traning was om de aanwezigen gedetailleerde informatie te verschaffen over roterende stansvormen. De traning heeft inzicht gegeven in hoe roterende stansvormen worden gemaakt en welke valkuilen kunnen worden tegen gekomen.  

De volgende onderwerpen zijn aan de order gekomen:

  • Constructief ontwerp (en de beperkingen)
  • Productie van een roterende matrijs
  • Keuze van materialen zoals schalen en roterende lijnen 
  • SRP & RRP perforatie lijnen
  • Uitwerpmaterialen

Andrew en de aanwezigen bekeken ook het effect van slecht onderhoud. Om goede resultaten te behalen op een machine met een roterende stansvorm, moet de machine in perfecte conditie zijn. Als dit niet het geval is, heeft dat invloed op de levensduur van de machine en de diverse onderdelen. Wat vaak wordt vergeten, is dat onderhoud ook van grote invloed is op de stabiliteit van een product. 

Rotary seminar 2019

Andrew Powell and attendees at DS Smith Grenaa. 

 

POLYMX EXPOSANT OP IADD ODYSSEY EXPO IN ATLANTA, VERENIGDE STATEN (1 - 3 MEI, 2019)                                   odyssey logo web

PolyMX zal aanwezig zijn op de IADD Odyssey Expo in Atlanta, Georgia, Verenigde Staten. Het evenement is een handelsbeurs met een educatief karakter. 
IADD Odyssey is in 2019 het enige evenement dat spefcifiek gericht is op stansvormen, stansvormen maken, foliedruk en embossing. 
PolyMX zal haar volledige assortiment Polytop MX® tentoon stellen, inclusief de nieuwste innovatie op het gebied van het verwerken van gerecycled karton: shore A10.

BEZOEK STAND 209
In de PolyMX stand ontmoet u Melissa Monster (Directrice) en Andrew Powell (Technisch Sales Manager). Melissa en Andrew informeren u graag over mogelijkheden en oplossingen die PolyMX en At the PolyMX® u kunnen bieden op het gebied van hoogwaardige stansvormen.


EDUCATIEVE SESSIE - TECHNISCHE PRESENTATIE
Naast aanwezig zijn in de PolyMX stand, zal Andrew Powell ook één van de spreker zijn in de educatieve "classroom sessions". 
Gedurende deze 45 minuten durende technische presentatie zal Andrew spreken over hoe nieuwe materialen. U wordt geïnformeerd over hoe u als verpakkingsspecialist of stansvormbouwer in staat wordt gesteld oplossingen te bieden die leiden tot een hogere productiesnelheid met minder druk en betere eindproducten. 


Slechte snijranden, scheuren, rubber dat steeds opnieuw moet worden vervangen - deze frustraties behoren tot het verleden bij het kiezen van het juiste uitwerpmateriaal.

 

 

Merry Christmas PolyMX

2018 loopt ten einde.
Tijd om na te denken over het afgelopen jaar, dat zo snel voorbij is gegaan.
Wij willen onze partners en eindgebruikers bedanken voor het voortdurende vertrouwen in ons bedrijf en ons team!

Vanwege kerstvakantie is PolyMX gesloten van maandag 24 december 2018 tot en met woensdag 2 januari 2019.
Na onze vakantie staan wij klaar om het nieuwe jaar vol enthousiasme te beginnen!

Wij wensen al onze medewerkers, klanten, relaties en leveranciers prettige kerstdagen en vooral een gezond 2019!

 PolyMX Sustainability is more than fashionable. Its a way of business

 Steeds meer bedrijven in de verpakkingsbranche stappen over op het gebruik van gerecycled karton om het productieproces duurzamer te maken. De bestaande uitwerpmaterialen zijn echter vaak te hard voor deze kwetsbare papiersoorten, waardoor de gewenste kwaliteit niet wordt gehaald. Na twee jaar ontwikkelen is PolyMX er als eerste in de markt in geslaagd een aanzienlijk zachter uitdrukmateriaal te produceren. Hierdoor kan de gebruiker een optimaal product leveren, ongeacht de gevraagde kartonsoort.

Shore A10 is geschikt voor zowel vlak- als roterende stansen en is beschikbaar in hoogtes van 7 tot en met 16 mm. Een oplossing die bedrijven in staat stelt een hoge kwaliteit te bieden en tegelijkertijd aan alle recycling-eisen en duurzaamheidswensen te voldoen.

Het grootste voordelen van het zachtere materiaal is dat er minder scheuren ontstaan in de binnenlijnen. Maar ook bij deze Polytop MX® variant geldt dat de lagere hardheid van het uitwerpmateriaal niet ten koste gaat van de levensduur; het slijt niet sneller dan harder materiaal. Bovendien kan door het lichtere gewicht worden bespaard op de transportkosten.

Melissa Monster-van Golverdingen, directeur van PolyMX: “We zijn enorm trots op dit resultaat. Na twee jaar research zijn we erin geslaagd een materiaal te ontwikkelen dat onze gebruikers in staat stelt hun klanten een perfect eindproduct te bieden. We denken altijd mee in het behalen van doelstellingen van onze gebruikers; één van de manieren waarop we dat doen, is door continu met vooruitstrevende producten en diensten te komen. Shore A10 is onze nieuwste aanbod hierin en de eerste reacties uit de markt zijn zeer positief.”

INSPIRERENDE UITWISSELING GROTE BEDRIJVEN IN DE INDUSTRIE

Andy Bowles, Senior European Category Manager, DS Smith, bezocht CITO-SYSTEM GmbH in Schwaig, Duitsland van 23 tot 24 mei 2018. Het bezoek van de heer Bowles aan CITO stelde hem in staat om GROUP-leden en CITO-partners CITO UK Ltd., PolyMX bv, DieVision Holding BV en Bieling & Petsche Stanzformen te ontmoeten. Hij kreeg een presentatie van de CITO GROUP en de nieuwste ontwikkelingen in de golfkartonindustrie.

Het bezoek omvatte een rondleiding door CITO's eersteklas productiefaciliteiten, R & D-afdeling, laboratorium voor kwaliteitscontrole en DFG CENTER - het unieke opleidingscentrum voor matrijzenmakers en eindgebruikers. CITO-SYSTEM GmbH was zeer verheugd Andy Bowles van DS Smith te mogen verwerkomen en kijkt er naar uit om de samenwerking uit te bouwen. 

ds smith cito system 2

MELISSA MONSTER ALGEMEEN DIRECTEUR POLYMX

Per 1 januari 2018 is Melissa Monster aangewezen als algemeen directeur van PolyMX.
Melissa is sinds 2002 werkzaam bij PolyMX.
In de afgelopen 16 jaren heeft Melissa PolyMX zien veranderen van een nationale- naar een internationale organisatie en van een beginnend bedrijf naar een geautomatiseerd bedrijf. 

Melissa kijkt, samen met haar ambitieuze team, uit naar haar nieuwe uitdaging. 

Het hele persbericht kunt u lezen door te klikken op deze link.

Melissa Monster Cees van Golverdingen

 

 

 

Wij zijn verheugd u mede te kunnen delen dat Cito de helft van de aandelen van PolyMX heeft overgenomen. 

De afgelopen jaren is PolyMX, mede dankzij het product Polytop MX®, uitgegroeid tot een internationaal opererende organisatie. PolyMX is altijd een kleinschalig familiebedrijf gebleven en met dit team hebben wij een product op de markt kunnen brengen waar wij enorm trots op zijn. Echter, PolyMX is in de kern een productiebedrijf. De kennis en kunde omtrent het produceren van hoogwaardige producten is waar de kracht van PolyMX ligt.

Daarom hebben wij de keuze gemaakt om een partnerschap aan te gaan met CITO. Een partij met een wereldwijd sales netwerk en jarenlange ervaring in de stansvormindustrie. Dit biedt ons de mogelijkheid om onze sales-force te versterken en tegelijkertijd de focus weer terug te kunnen brengen naar daar waar we goed in zijn: het verder ontwikkelen van producten die van toegevoegde waarde zijn voor de stansvormindustrie.

Er zal op korte termijn uitbreiding van de productie gaan plaatsvinden om de verkoop te kunnen opschalen. Daarnaast zullen wij ons, in samenwerking met de R&D-afdeling van Cito gaan focussen op het doorvoeren van productverbeteringen en nieuwe producten te kunnen introduceren die bijdragen aan het optimaliseren van het stansproces. Daarnaast zal de komende periode gebruikt worden om te kijken waar er nog meer synergie-effecten bereikt kunnen worden voor onze klanten. 

Download hier het persbericht inzake deze overname. 

cito polymx 1

Marktonderzoekbedrijf Mintel heeft onderzoek gedaan naar de verpakkingstrends van 2017 en de impact hiervan op alle verpakkingsfabrikanten.

Ze hebben een blik geworpen op de zogenoemde ‘next generation’ merkuitdagingen, consumentbehoeften en verpakkingsinnovaties, die de verpakkingsbranche weleens flink op z’n kop kunnen gooien. In hun rappport hebben ze de volgende 5 hoofdtrends benoemd:

• Branding middels unieke verpakkingsstructuren; 
• De toenemende rol van online verkopen;
• Verpakkingen worden steeds slimmer, actiever & intelligenter;
• Verpakken wordt meer en meer een beleving;
• Het behoud van merken in concurrerende tijden door merkloyaliteit.

Nieuwsgierig naar de uitwerking van de trends en impact voor uw bedrijf? Op de website van Mintel is het gehele rapport kosteloos te downloaden.

Vouwkarton wordt ingezet voor verpakkingen die de aandacht moeten trekken, maar die tevens extra aandacht van de fabrikant vereisen. 
Denk bijvoorbeeld aan verpakkingen voor de farmacie, of verpakkingen die direct in aanmerking komen met voedsel en/of dranken. Juist ook voor deze toepassingen is Polytop MX® uitermate geschikt gebleken. 

Reden genoeg om er een aparte brochure aan te wijden met alle specifieke productvoordelen op een rij, download hier de digitale brochure