Melissa Monster benoemd tot algemeen directeur

13 maart 2018

Het directieteam van PolyMX is versterkt met de benoeming van Melissa Monster-van Golverdingen tot algemeen directeur van PolyMX BV, internationaal specialist in uitwerpmaterialen voor stansvormen. Melissa is al sinds 2002 betrokken bij het familiebedrijf, opgericht in 2000 door haar vader, Cees van Golverdingen. In haar nieuwe functie is ze verantwoordelijk voor alle dagelijkse activiteiten en de strategische beslissingen.

Door de ontwikkeling van Polytop MX, een duurzaam kunststof uitwerpmateriaal, dat PolyMX in 2007 in de markt heeft geïntroduceerd, is de groei van het bedrijf in gang gezet. Na een uitstap in de ICT, waar Melissa als Marketing Manager werkte bij Triple P, besloot ze in 2010 zich volledig te richten op de marketing & sales van PolyMX, om deze groei verder vorm te geven. Dat resulteerde onder meer in een partnerprogramma met zeer trouwe en vooruitstrevende partners over de hele wereld en in 2017 het lidmaatschap van de CITO Group. Hierdoor gaan alle ontwikkelingen in een versnelling, zodat het bedrijf medio 2018 gaat verhuizen naar een groter pand met extra productiecapaciteit, een nieuw, modern machinepark en verdere automatisering.

Passie voor polyurethaan

“Als ik aan mensen uitleg dat ik leiding geef aan een kunststof productiebedrijf, moeten ze vaak even slikken. ‘Is dat wel leuk?’, vragen ze dan, maar ik vind het fantastisch! Mijn ouders hebben een portfolio nicheproducten neergezet; stuk voor stuk technisch hoogwaardige en bijzondere producten van de hoogste kwaliteit waar klanten blij van worden. Dat geeft echt een kick”, aldus Melissa Monster. “Onlangs ontving ik een foto van een zeer gecompliceerde stansvorm voor de vouwkartonnage. Ik was er gewoon trots op, dat we dat met ons team kunnen maken! Hoe kun je nou een stansvorm mooi vinden, vraag je je af. Tja, it just happens…”.

Ideeën en ontwikkeling

Oprichter en bedenker van Polytop MX, Cees van Golverdingen doet een stap terug in het bedrijf, maar blijft wel op de achtergrond actief. Zo blijft hij directeur, maar krijgt meer de rol van adviseur en mede-ontwikkelaar van nieuwe producten. Dit jaar verwacht het bedrijf enkele innovaties te introduceren, waaronder de Shore A10, een oplossing voor het tegengaan van scheuren bij gerecycled karton.

Cees van Golverdingen, oprichter van PolyMX: “Niets is makkelijk in onze branche, maar we gaan de uitdaging graag aan en we vinden altijd weer een oplossing voor een probleem dat onze klanten verder helpt in hun dienstverlening. Ik ben heel trots op wat we tot nu toe hebben bereikt, en draag graag het stokje over aan Melissa om de dagelijkse leiding op haar te nemen. Ze heeft de afgelopen jaren laten zien dat ze dat uitstekend kan, dus ik zie de toekomst van PolyMX met vertrouwen tegemoet.”

Die toekomst biedt onder andere een nieuwe bedrijfslocatie. Door de toenemende vraag naar de producten is een groter pand nodig. Naast drie keer zoveel oppervlakte, wordt de productielijn vernieuwd met een extra robot en worden verschillende vormen van verdere automatisering doorgevoerd.

;