Onze werkwijze

Specialist in polyurethaan

Innovatief, meedenkend en flexibel met polyurethaan

Onderzoek en ontwikkeling leidt niet alleen tot nieuwe producten, maar ook tot verbetering van bestaande. Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen, worden parameters voor kwaliteitscontrole vastgesteld. De bepaling en karakterisering van deze specifieke parameters gebeurt in meerdere fasen.

Eigen laboratorium

Wij zijn specialist in het aanpassen van en experimenteren met de eigenschappen van polyurethaan in combinatie met het produceren van kunststof oplossingen. Onze succesformule wordt gedefinieerd in de hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid van het materiaal. Hierin zijn hardheid en dichtheid bepalende materiaaleigenschappen voor het eindproduct.

Op basis van ons unieke receptuur en het in eigen huis kunnen analyseren van materiaaleigenschappen zijn wij in staat innovatieve producten te ontwikkelen. 

Labo 05040

We bieden een aantal standaard bewerkingsvormen aan die veel worden geproduceerd, van zowel het schuimende als het niet-schuimende materiaal. Doordat de productie van het materiaal in eigen handen is zijn wij in staat om oplossingen te creëren voor ieder gewenste markt waar vraag is naar slijtvaste, veerkrachtig, sterk dempend, hoge trek-, druk en scheursterk materiaal van hoge kwaliteit. Dit materiaal kan zowel water- en/of olie-, smeerbestendig dienen te zijn.

Waarom polyurethaan?

Wij zijn gespecialiseerd in de productie van polyurethaan en dit is niet zonder reden.

Polyurethaan is zo’n bijzonder materiaal omdat het een soepel kunststof is. Eigenlijk is het een kunststof materiaal met de elasticiteit van rubber of leer.

Doordat we onze eigen recepturen ontwikkelen met de grondstoffen voor polyurethaan kunnen we experimenteren met de bijzondere eigenschappen van polyurethaan. Deze eigenschappen zijn:

  • Zeer goede slijtvastigheid
  • Unieke veerkracht
  • Hoog dempend vermogen
  • Hoge trek-, druk en scheursterkte
  • Waterbestendigheid
  • Bestendig tegen oliën, smeren, benzine, etc.

Wilt u meer weten?

Opzoek naar slijtvast en duurzaam flexibel materiaal en benieuwd of dat van ons voor uw toepassing geschikt is? 

Neem contact op
;